Logo oc

OM MEG

Jeg, Linda Evenstad Emilsen, er ei 35 år gammel kvinne, født og bosatt i Trøndelag. Til vanlig er jeg høgskolelektor i norsk, men i desember 2022 vil jeg ro alene over Atlanterhavet. Ingen norsk kvinne har rodd alene over et verdenshav før. Jeg blir den første. Jeg har ingen erfaring med denne typen utfordringer fra tidligere, men jeg har ei sterk eventyrlyst og et stort ønske om å flytte mine egne grenser. Jeg ror for å utfordre meg selv, og utvikle meg fysisk og mentalt. Jeg håper å gå i land i Antigua sterkere, tryggere og mer selvstendig. Følg min vei mot La Gomera og Antigua på instagram lindaror2022, facebook Ocean Calling og her på hjemmesida.

Foto: Talisker Whisky Atlantic Challenge og Atlantic Campaigns

FOR ET RENERE HAV

Havene våre trues av stadig mer søppel, til tross for strengere krav og regler til håndtering av søppel. Mange jobber med å både rydde opp, forebygge og forske på marint søppel. En av dem er Mausund feltstasjon. Mausund feltstasjon ligger midt i skjærgården utenfor Frøya i Trøndelag, og har kort vei til storhavet. De har en visjon om å være en bidragsyter ved tilrettelegging for undervisning, forskning og utnyttelse av marine ressurser, og leder flere prosjekter knyttet til marin forsøpling.
Les mer om Mausund feltstasjon på deres hjemmesider.

UTFORDRINGA

Talisker Whisky Atlantic Challenge - verdens tøffeste rokonkuranse - går fra La Gomera, en av de minste kanariøyene, til Antigua i Karibien - 4800 kilometer, 2500 nautiske mil, 1.5 millioner åretak, to til tre måneder alene på den om lag 8 meter lange båten. Utfordringene vil stå i kø, og de som ror kjemper mot ekstrem søvnmangel, utmattelse og vekttap  for å nevne noe. Man ror i mer enn 12 timer i døgnet, sover i ei knøttlita kahytte, og kjemper mot sine egne demoner.  Men det å vinne over seg selv i denne konkurransen og i tillegg få ta del i de sterke naturopplevelsene som venter med dyreliv, stjerneklar himmel og gyldne soloppganger, gjør det likevel verdt det.
Les mer på Talisker Whisky Atlantic Challenge sine egne hjemmesider.

Foto: Talisker Whisky Atlantic Challenge og Atlantic Campaigns